Trump ar putea vizita Polonia în septembrie și nu va veni cu mâna goală

Preşedintele american Donald Trump ar putea anunţa decizia de a spori prezenţa militară americană în Polonia, în timpul unei vizite la Varşovia, pe 1 septembrie, potrivit ziarului polonez Rzeczpospolita.

Washingtonul a informat Varşovia căTrump ia în considerare să-şi invite omologul polonez Andrzej Duda, la Casa Albă, la mijocul lunii iunie, pentru a revizui ultimele dezacorduri legate de o potenţială creştere a prezenţei militare americane în ţara est-europeană, a scris sursa citată, duminică.

Dacă Trump şi Duda vor rezolva toate problemele în timpul posibilei întâlniri din iunie, preşedintele american ar putea face anunţul în timpul ceremoniiilor care vor marca 80 de ani de la începerea celui de-Al Doilea Război Mondial.

Biroul prezidenţial al Poloniei a refuzat să comenteze informaţiile şi a confirmat doar faptul că Trump este binevenit în Polonia, pe 1 septembrie.

Polonia găzduieşte în prezent în jur de 4.000 de soldaţi americani,c are au fost detaşaţi în ţară ca parte a unei misiuni NATO, după anexarea Crimeei de către Rusia, în 2014.

În timpul vizitei lui Duda la Washington, din septembrie, anul trecut, Trump a anunţat că Statele Unite ia în considerare să-şi stabilească baza militară permanentă în Polonia. Preşedintele polonez s-a oferit să plătească în jur de 2 miliarde de dolari din costurile totale şi a sugerat ca baza să fie numită Fort Trump.

Ambasadoarea SUA în Polonia, Georgette Mosbacher, a spus, în februarie, că Washingtonul ar putea să-şi sporească prezenţa militară în Polonia cu câteva sute de trupe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *