Trump contează pe ”majoritatea înfuriată” care îl va susţine în timpul anchetei pentru destituire

Preşedintele american Donald Trump a declarat vineri că „o majoritate înfuriată” de votanţi americani îl va susţine în timpul anchetei pentru destituire declanşată de democraţi în Congresul SUA, relatează Reuters.

Într-o arenă plină ochi din Tupelo, Mississippi, Trump şi-a exprimat pe larg nemulţumirile, după ce Camera Reprezentanţilor a votat oficial stabilirea regulilor pentru anchetarea lui Trump pentru că ar fi încercat să determine Ucraina să-l investigheze pe rivalul său democrat Joe Biden.

„Poporul american s-a săturat de minciunile, farsele şi extremismul democraţilor”, a spus Trump. Democraţii „au creat o majoritate înfuriată care va vota pentru înlăturarea din funcţie a multor democraţi care nu fac nimic în 2020”, a adăugat el.

Un sondaj Washington Post-ABC News publicat vineri arată că americanii sunt foarte divizaţi în privinţa procedurii de destituire, 49% fiind de părere că Trump ar trebui pus sub acuzare şi destituit, în timp ce 47% au o părere contrară.

Donald Trump şi-a exprimat de asemenea încrederea că va reuşi să învingă orice democrat care va ajunge să i se opună în alegerile din 2020.

El l-a ridiculizat pe Beto O’Rourke la doar câteva ore după ce democratul a anunţat că se retrage din cursa pentru învestitura democrată. „Beto, acel ticălos sărman, un tip patetic”, a spus Trump.

El a spus de mai multe ori că Biden are deficienţe mintale şi a afirmat despre el că „se prăbuşeşte ca o stâncă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *