Trump dă muniție propagandei ruse pentru destabilizarea NATO și UE

După un an și jumătate de când în fruntea Statelor Unite se află miliardarul Donald Trump, aliații europeni ai SUA aproape că s-au obișnuit cu lipsa metodelor și a tabuurilor din partea președintelui american. Acesta din urmă dorește să slăbească Europa, pe care nu o vede ca pe un satelit sau partener inferior, ci ca pe un concurent periculos, scrie publicația rusă online „Vzgliad“, apropiată Kremlinului.

Și este gata să facă acest lucru prin orice mijloace, inclusiv solicitând europenilor să majoreze cheltuielile pentru apărare cu până la 2% din PIB – așa cum aceștia au promis de mult timp.

În discursurile lor, membrii europeni ai NATO recunosc nevoia de a plăti. Dar, în realitate, țările cele mai puternice de pe vechiul continent nu intenționează să cheltuiască zeci de miliarde de euro. Acest lucru este valabil mai ales în Germania, unde promisiunea de a crește cheltuielile la 1,5% din PIB este deja o limită.
Dar de ce Donald Trump are nevoie de bani europeni pentru apărare?

America la care visează Trump nu are nevoie de o Europă puternică și unită – pentru că UE este aproape de două ori mai mare decât SUA în termeni de populație, are o economie și ambiții foarte puternice. Trump are nevoie de o Europă slabă și divizată. De aceea, candidatul Trump a susținut Brexit (ieșirea Marii Britanii din UE).

De aceea, președintele Trump i-a propus lui Emmanuel Macron să scoată Franța din UE. De aceea, el continuă să critice Germania și pe Angela Merkel. Statele Unite exercită presiuni asupra Germaniei pe toate fronturile.

Locatarul de la Casa Albă se joacă cu răbdarea Germaniei nu dezinteresat. În realitate, nu doar împinge Berlinul să-și deterioreze relațiile cu SUA, ci și la revenirea realei suveranități pierdute a Germaniei după înfrângerea din 1945 și a ocupației.

După căderea URSS și reunificarea Germaniei, SUA nu au părăsit această țară. Dar cu cât UE este mai puternică, cu atât mai mare este puterea Germaniei. Ca rezultat, a devenit mai dificil pentru anglo-saxoni să influențeze controlul unei Europe unite. Trump a decis să distrugă UE înainte de a scăpa complet de sub controlul anglo-saxon și de a se transforma într-un al patrulea Reich, notează site-ul rus.

Deoarece Angela Merkel a vorbit în urmă cu o lună, într-un interviu acordat publicației Frankfurter Allgemeine, despre crearea unei armate europene, inclusiv a unui corp de expediție maritim, care să acționeze în afara Europei, aceasta înseamnă că procesul a început.

Cu alte cuvinte, această armată, în ciuda voinței creatorilor ei, va fi transformată într-o armată continentală, care este complet contrară conceptului de atlantism și obiectivelor globaliștilor, concluzionează „Vzgliad“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *