Trump, hipnotizat de Putin. Șeful Casei Albe, criticat din SUA

Trump a anunţat, în timpul conferinței comune de presă cu liderul de la Kremlin, de la Helsinki, că a discutat în mod direct, cu Putin, amestecul Rusiei în alegerile americane din 2016, însă fără să condamne acţiunile Moscovei în mod public.

Non-combatul președintelui american în fața omologului său rus, după atacurile virulente din ultimele zile la adresa aliaților, a atrsa critici puternice din partea unor politicieni din Statele Unite.

El a apreciat, în conferinţa de presă comună cu omologul său rus, că mesajul său a fost ”mai bine transmis personal”.

Locatarul Casei Albe a declarat că a ”petrecut mult timp” vorbind despre amestecul rus în alegerile americane, iar Putin are o poziţie fermă şi ”are o idee interesantă”.

Trump nu a făcut alte precizări cu privire la această idee. Putin a declarat, înaintea lui Trump, că Moscova nu s-a amestecat niciodată şi nu se va amesteca niciodată în procesul electoral american.

Acest summit are loc la câteva zile după ce Statele Unite au incupşat 12 agenţi din serviciile militare ruse de informaţii în legătură cu un atac informatic sofisticat din din timpul alegerilor americane din 2016.

„Cu doar câteva zile în urmă, 12 ruşi au fost inculpaţi pentru atacarea democraţiei noastre. Astăzi, aşa-zisul lider al Americii nu a reuşit să se ridice în faţa persoanei care a condus atacul. Serios, cu ce îl are la mână Putin pe Trump, de ce se teme atât de tare?“, a scris, tot pe Twitter, liderul democrat Nancy Pelosi, potrivit BBC News.

„Nu am crezut vreodată că voi vedea ziua în care preşedintele nostru american va sta pe scenă alături de preşedintele rus şi va arunca vina asupra Statelor Unite pentru o agresiune a Rusiei. Acest lucru este ruşinos“, a denunţat Jeff Flake, senator republican de Arizona.

„Conferinţa de presă din Helsinki a lui Donald Trump creşte şi întrece pragul «crimei de înaltă trădare şi delictelor penale». Nu este nimic mai trădător. Comentariile sale nu sunt doar imbecile, ci şi la buzunarul lui Putin. Patrioţilor republicani, unde sunteţi?“, a reacţionat pe Twitter John O. Brennan, director al CIA între 8 martie 2013 şi 20 ianuarie 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *