Trump încearcă să-l compromită pe fostul său avocat personal

Președintele SUA, Donald Trump, l-a acuzat pe fostul său avocat Michael Cohen (foto)  că minte sub presiunea urmăririi penale, spunând ”poveşti” legate de faptul că el ar fi încercat să cumpere tăcerea a două actriţe care au susţinut că au avut relaţii intime cu acesta în campania din 2016, informează Associated Press.

Într-un mesaj postat pe Twitter miercuri, Trump l-a acuzat pe Cohen că spune ”poveşti pentru a ajunge la un acord” cu procurorii federali.

Cohen a pledat marţi vinovat pentru opt acuzaţii, inclusiv încălcări ale legilor de finanţare a campaniilor electorale, pe care a spus că le-a desfăşurat în colaborare cu Trump.

În spatele uşilor închise, Trump şi-a exprimat îngrijorarea şi frustrarea că un om familiar cu relaţiile sale politice, personale şi de afaceri pentru mai mult de un deceniu s-a întors împotriva lui.

Preşedintele american a declarat miercuri că a aflat despre plăţile făcute de fostul său avocat Michael Cohen către două femei pentru a păstra tăcerea abia după ce acestea au fost făcute, iar banii au provenit de la el, nu din fondul de campanie, relatează Reuters.

Fostul avocat al preşedintelui american a plătit două femei care susţineau că au avut o aventură cu Donald Trump pentru a păstra tăcerea.

„Am aflat ulterior. Banii nu au fost luaţi din fondul pentru campania electorală, au fost de la mine”, a declarat preşedintele american într-un interviu pentru postul de televiziune Fox News.

„Prima întrebare pe care mi-am pus-o când am auzit despre situaţia aceasta a fost dacă banii au provenit din fondul de campanie, deoarece acest lucru ar fi fost periculos. Banii nu au provenit din campanie, este un lucru mare”, a adăugat preşedintele.

„Nu este nici măcar o încălcare a legilor campaniei electorale”, a menţionat Trump.

Conform declaraţiei lui Cohen făcută în faţa unui juriu din Manhattan, Donald Trump l-a pus să aranjeze plăţile pentru a influenţa rezultatul alegerilor electorale din anul 2016.

Michael Cohen a pledat vinovat pentru opt capete de acuzare, printre care evaziune fiscală, fraudă bancară şi încălcarea unor legi privind finanţarea campaniei electorale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *