Trump l-a invitat pe Putin în SUA la toamnă. Luat prin surprindere, șeful serviciilor naţionale americane de informaţii izbucnește în râs

Preşedintele american Donald Trump l-a invitat pe omologul său rus Vladimir Putin să facă o vizită în Statele Unite la toamnă, discuţiile în acest sens fiind deja în curs de desfăşurare, a anunţat secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders, informează BBC.

Într-un anunţ pe Twitter, Sanders a afirmat că preşedintele american i-a cerut consilierului său pentru securitate naţională John Bolton să îl invite pe Putin la Washington la toamnă şi discuţiile pe această temă sunt deja în desfăşurare.
Anunţul pare să-l fi luat prin suprindere pe directorul serviciilor naţionale americane de informaţii (DNI) Dan Coats, care a aflat despre acesta în timpul unui interviu live la Forumul pentru Securitate de la Aspen.

El a râs şi a spus: „Va fi ceva special”. De asemenea, a adăugat că încă nu ştie ce au discutat Trump şi Putin, la întâlnirea la care au fost prezenţi doar translatorii.
”Ei bine, aveţi dreptate, nu ştiu ce s-a întâmplat la reuniune”, a declarat Coats la Forumul pentru Securitate de la Aspen, în Colorado. ”Pe măsură ce trece timpul, şi preşedintele a menţionat deja unele lucruri care s-au întâmplat la reuniune, cred că vom afla mai multe. Dar aceasta este prerogativa preşedintelui”, a adăugat Coats.

Casa Albă se confruntă cu o agitaţie pe mai multe teme de la summitul de la Helsinki, inclusiv eşecul lui Trump de a-l înfrunta pe Putin în legătură cu concluziile agenţiilor americane de informaţii potrivit cărora Rusia s-a amestecat în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016 şi în ce priveşte propunerea lui Putin ca autorităţile ruse să aibă acces la interogarea unor cetăţeni americani.

Donald Trump a declarat joi că aşteaptă cu nerăbdare o nouă întâlnire cu Vladimir Putin – în plină polemică pe tema declaraţiilor sale de la Helsinki – atacând presa, pe care o acuză că nu a subliniat ”marele succes” al summitului.

”Summitul cu Rusia a fost un mare succes, mai puţin pentru marele inamic al poporului, presa «Fake News»”, a scris el pe Twitter joi, reluând o expresie deosebit de agresivă, pe care a folosit-o deja în 2017.

”Aştept cu nerăbdare a doua întâlnire a noastră, pentru a putea începe să punem în aplicare unele dintre lucrurile despre care am discutat”, a adăugat el.
Directorul Serviciului Naţional de Informaţii al SUA, Dan Coats, a afirmat joi că nu ştie ce s-a întâmplat la reuniunea tete-a-tete de la Helsinki dintre preşedintele american Donald Trump şi omologul său rus Vladimir Putin, care a provocat preocupare în rândul multor congresmeni americani, relatează agenţia Reuters.

Liderul democrat din Senatul SUA Chuck Schumer i-a cerut lui Trump să dezvăluie ce a discutat cu Putin.

„Până nu vom şti ce s-a întâmplat la acea întâlnire de două ore de la Helsinki, preşedintele nu ar mai trebui să aibă interacţiuni cu Putin. În SUA, în Rusia sau oriunde altundeva”, a precizat el.

Unii republicani şi democraţi din Congres caută răspunsuri în legătură cu înţelegerile la care Trump s-ar putea să fi ajuns cu Putin la întâlnirea lor de două ore ce a avut loc lunea trecută în capitala finlandeză, întâlnire la care au fost însoţiţi doar de interpreţii lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.