Trump le-a cerut oficialilor administraţiei să îi ofere ginerelui său Jared Kushner acces la informaţii clasificate

Preşedintele american Donald Trump i-a cerut lui John Kelly, şeful staff-ului său de la acea vreme, să îi ofere lui Jared Kuhsner, ginerele său, acces la informaţii clasificate, scrie New York Times.

Oficialii administraţiei au fost îngrijoraţi de acest lucru, ceea ce l-a determinat pe John Kelly să redacteze un memoriu intern în care a detaliat cum i s-a cerut să îi ofere accesul lui Kushner.

Donald McGahn, consilier la Casa Albă la acea vreme, a redactat de asemenea un memoriu intern în care îşi exprima îngrijorările despre Kushner şi recomanda să nu se ia această decizie.

New York Times susţine că memoriul contrazice un comunicat al lui Trump trimis ziarului în ianuarie în care preşedintele precizează că nu a avut niciun rol în obţinerea accesului de către Kushner. Într-un interviu acordat ABC News, Ivanka Trump, soţia lui Kushner, a afirmat: „Preşedintele nu s-a implicat în obţinerea accesului pentru mine sau pentru soţul meu”.

Deşi nu se ştie exact ce obstacole a avut de întâmpinat Kushner în procesul său de a fi aprobat pentru obţinerea accesului, oficialii s-au arătat îngrijoraţi de legăturile sale cu compania imobiliară a familiei sale şi cu investitorii străini.

Kushner a fost nevoit să îşi modifice în repetate rânduri documentele în care dezvăluia contactele sale cu persoane din afara ţării deoarece el a omis peste 100 de persoane.

Printre aceştia se află şi o întâlnire cu Sergey Kislyak în 2016, ambasadorul Rusiei în SUA la acea vreme precum şi întâlnirea de la Trump Tower din acelaşi an cu un avocat rus. Întâlnirea de la Trump Tower a fost aranjată de fiul lui Trump, care aflase de eforturile guvernului rus de a contribui la câştigarea alegerilor de către Trump, ruşii oferind informaţii compromiţătoare despre Hillary Clinton.

Sarah Sanders, secretarul de presă al Casei Albe, a afirmat în legătură cu acest caz: „Nu comentăm în ceea ce priveşte accesul la informaţii clasificate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *