Trump pune deteriorarea relațiilor cu Moscova pe seama anilor de stupiditate din partea SUA

Chiar înaintea summitului cu Vladimir Putin la Helsinki, Donald Trump a atribuit relatiile proaste dintre Washington si Moscova „anilor stupidității Statelor Unite” si „vânătorii de vrăjitoare” condusă de FBI, care investighează o pretinsă ingerință a Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016.

„Relaţiile noastre cu Rusia nu au fost NICIODATĂ atât de proaste, din cauza anilor de stupiditate din partea SUA, iar acum, vânătorii de vrăjitoare”, a scris Trump pe Twitter, cu câteva ore înainte de întâlnirea extrem de aşteptată cu preşedintele rus Vladimir Putin la Helsinki.

Într-o altă postare, Trump a mai spus că predecesorul său Barack Obama nu a acordat atenţie acuzaţiilor FBI privind amestecul Rusiei în alegeri şi că ele au fost luate în serios abia după ce el a ajuns preşedinte.

„Preşedintele Obama a crezut că Hillary Necinstita va câştiga alegerile, aşa că atunci când a fost informat de FBI despre amestecul Rusiei, a spus că nu este posibil, că nu e mare lucru şi nu a făcut NIMIC în legătură cu asta. Când am câştigat eu, a devenit o mare chestie şi (a apărut) vânătoarea de vrăjitoare aranjată, condusă de Strzok!”, a scris Trump pe Twitter.

Liderul de la Casa Albă s-a referit la Hillary Clinton, rivala sa democrată de la alegerile din 2016, şi la Peter Strzok, un agent FBI care l-a criticat pe Trump în timpul campaniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *