Trump recunoaşte că fiul său s-a întâlnit cu o avocată rusă pentru a obţine informaţii despre Hillary Clinton

Donald Trump a recunoscut duminică faptul că fiul său s-a întâlnit cu o avocată rusă ”pentru a obţine informaţii” despre rivala sa în alegerile prezidenţiale din 2016, Hillary Clinton, şi a catalogat ”total legală” o întâlnire denunţată drept un indiciu a unei tentative de complicitate cu Moscova, relatează AFP.

Preşedintele american atacă, într-un mesaj postat pe Twitter, ţinta sa favorită – presa generalistă, pe care o cataloghează drept ”informaţii false”.

”Fake News scriu, o invenţie pură, că eu sunt îngrijorat pe tema întâlnirii pe care minunatul meu fiu, Donald, a avut-o la Trump Tower” în iunie 2016. ”Este vorba despre o întâlnire pentru a obţine informaţii despre opozanta mea, total legală, iar asta se face întotdeauna în politică – Şi asta nu a condus nicăieri. Eu nu ştiam nimic!”, scrie el.

Aceasta este prima oară când preşedintele republican vorbeşte atât de clar şi fără ocolişuri despre conţinutul întâlnirii.

Atunci când un intermediar i-a promis informaţii compromiţătoare provenind de la Guvernul rus despre Hillary Clinton, fiul său, Donald Trump Jr., a acceptat cu entuziasm să se întâlnească cu avocata rusă Natalia Veselniţkaia în Trump Tower, la Manhattan. Avocata a negat mai târziu că ar avea legături cu Kremlinul.

Ginerele lui Donald Trump, Jared Kushner, şi directorul său de campanie de la acea vreme, Paul Manafort, au fost de asemenea prezenţi.

Manafort este judecat în prezent de fraude bancare şi fiscale, fapte scoase la lumina zilei de procurorul special Robert Mueller în cursul anchetei sale cu privire la amestecul rus şi la o presupusă complicitate între campania lui Trump şi Moscova.

Ancheta procurorului special Mueller intră în linie dreaptă

Ancheta lui Robert Mueller cu privire la amestecul Rusiei în alegerile americane și posibila implicare a campaniei lui Trump, pare să intre în linie dreaptă.

Președintele trebuie să opteze dacă să depună mărturie sau nu. Avocații îl sfătuiesc să nu o facă. Donald Trump este mai convins ca niciodată că ancheta trebuie încheiată.

Asta poate și pentru că a intrat într-o fază în care pare să-i amenințe familia, mai precis pe fiul său, Donald Trump Jr., suspectat că ar fi mințit sub jurământ atunci când a spus în Congres că tatăl lui nu a știut despre o întâlnire pe care a inițiat-o cu reprezentanți ruși, crezând că aceștia vor oferi informații compromițătoare cu privire la Hillary Clinton, scrie europa liberă.

Președintele susține că ancheta lui Mueller este o „vânătoare de vrăjitoare”, dar pe de altă parte și-a trimis echipa de securitate națională să declare public că Rusia s-a amestecat și se amestecă în alegerile americane.

Președintele și-a propus să se deplaseze des în teritoriu, unde este întâmpinat de mase entuziaste de susținători fideli, care dau crezare la mai tot ce spune, în special când atacă așa zisele „minciuni” și „stiri false” din presă, așa cum o face la fiecare miting de campanie.

Trump pare să adere la argumentul avocatului său principal, fostul primar al New Yorkului, Ruddy Giuliani că Mueller este angajat într-o cacialma și că nu are nimic credibil împotriva președintelui.

Dar în ciuda bravadei publice, Donald Trump este – susțin apropiați ai săi – îngrijorat de impactul anchetei asupra unor membrii ai familiei sale.

El este de asemenea furios pentru asocierile care se fac între procesul fostului său șef de campanie, Paul Manafort, și el, susținând și că acesta ar fi tratat la proces mai rău decât unii șefi ai Mafiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.