Trump s-a opus prin veto rezoluţiei Congresului SUA de revocare a stării de urgenţă la frontiera cu Mexicul

Preşedintele american Donald Trump s-a opus prin veto rezoluţiei Congresului SUA de revocare a stării de urgenţă la frontiera Statelor Unite cu Mexicul, decretată în luna februarie de liderul Casei Albe cu scopul de a putea aloca fonduri executive destinate construirii unui zid antiimigraţie.

Congresul american va avea acum nevoie de o majoritate de două treimi pentru a trece peste vetoul preşedintelui, însă acest lucru este improbabil având în vedere că republicanii deţin controlul Senatului, relatează postul BBC News.

„Ca preşedinte, protecţia naţiunii este cea mai importantă îndatorire a mea”, a declarat Donald Trump, adăugând că „ieri Congresul a adoptat o rezoluţie periculoasă care, dacă ar fi fost promulgată, ar pune în pericol nenumăraţi americani”.

„Congresul are libertatea de a adopta această rezoluţie şi am datoria de a mă opune prin veto. Sunt foarte mândru că m-am opus prin veto”, a conchis liderul american.

Trump a afirmat din nou că imigranţii ilegali care încearcă să ajungă în SUA sunt în cea mai mai mare parte infractori, inclusiv traficanţi de droguri.

Senatul de la Washington a votat joi o rezoluţie ce prevedea anularea stării de urgenţă naţională la frontiera Statelor Unite cu Mexicul. Rezoluţia de anulare a stării de urgenţă fiind adoptată cu 59 voturi pentru şi 41 împotrivă, alături de senatorii democraţi au votat pentru anulare şi 12 republicani.

Camera Reprezentanţilor, controlată de democraţi, a adoptat luna trecută o rezoluţie similară, astfel că decizia congresmenilor de anulare a stării de urgenţă a ajuns pe masa preşedintelui Donald Trump, care a anunţat de la început că nu va promulga o măsură în acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *