Trupele nord-coreene au organizat o competiţie de tir de artilerie

Trupele mecanizate nord-coreene au organizat un concurs de tir de artilerie în weekend, ca parte a eforturilor de a spori capacităţile de apărare ale ţării, a relatat duminică presa de stat – transmite Reuters.

Exerciţiile au avut loc sâmbătă, a precizat agenţia de ştiri de stat KCNA, şi au loc în condiţiile în care Coreea de Nord se plânge tot mai mult de ceea ce consideră a fi un dublu standard, în care activităţile sale militare atrag critici internaţionale, care nu sunt formulate de obicei când au loc exerciţii similare ale Coreei de Sud şi ale Statelor Unite.

Analiştii spun că Phenianul încearcă să îşi normalizeze activităţile de apărare cu scopul de a obţine în cele din urmă acceptarea internaţională a arsenalelor sale de arme nucleare şi de rachete balistice, care au fost sancţionate prin rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU.

O mare parte din artileria convenţională extinsă a Coreei de Nord este desfăşurată de-a lungul graniţei sale fortificate cu Coreea de Sud, de unde poate ajunge până în capitala dens populată Seul.

Exerciţiile vin ”într-un moment în care entuziasmul pentru antrenamente intensive predomină în întreaga Armată Populară Coreeană (KPA) pentru a inaugura un nou apogeu în consolidarea capacităţilor de apărare ale statului sub stindardul autoapărării”, a scris KCNA.

Acestea au fost supervizate de Pak Jong Chon, membru al Prezidiului Biroului Politic şi secretar al Comitetului Central al Partidului Muncitorilor din Coreea, aflat la putere.

Pak este un general văzut de mult timp ca o stea în ascensiune în puternica armată a ţării şi un jucător important în programul de rachete al acesteia, care a fost promovat în septembrie în funcţiile sale actuale.

Generalul Rim Kwang Il, şeful Statului Major General al KPA, şi comandanţii unităţilor participante, au observat exerciţiile alături de Pak, potrivit KCNA.

”De îndată ce comandanţii unităţilor combinate au dat ordinele de tragere, ţevile tunurilor au tras în mod competitiv asupra ţintei pentru a o lovi cu precizie şi a distruge inamicul”, a relatat agenţia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *