Trupele ruse din Transnistria și cele ale regimului de la Tiraspol exersează din nou forțarea Nistrului

Grupul operativ de trupe ruse din Transnistria (GOTR) și trupele regimului de la Tiraspol participă în această săptămână la ample exerciţii militare în regiune, se spune într-un comunicat al Districtului Militar Vest din cadrul Ministerului rus al apărării, citat de portalul Deschide.md.

Aplicaţiile respective au loc sub paravanul unor jocuri militare denumite ”Soldatul comunităţii” și au loc simultan cu ”Jocurile Militare- 2018”, care se desfăşoară în perioada 28 iulie-12 august în Rusia. În cadrul aplicațiilor, în dependență de etapă, sunt organizate exerciții precum: „aliniamentul lunetistului”; „atacul lui Suvorov” și „rezerva armatei”. Ministerul rus al Apărării a evitat să precizeze numărul de militari antrenați în aceste exerciții.

Expertul moldovean în probleme de securitate, Roşian Vasiloi, a declarat că exercițiile din Transnistria ar urma să se încheie cu un scenariu de forţare a râului Nistru.

În opinia sa, autorităţile de la Chişinău ar trebui să vină cu o reacţie mai dură de această dată pentru că la aceste exerciţii sunt implicaţi şi comandanţi din forţele de menţinere a păcii ale Federaţiei Ruse.

Anul trecut, tot la începutul lunii august, forţele paramilitare ale regimului de la Tiraspol, împreună cu GOTR, creat pe baza fostei Armate a 14-a, au organizat un exerciţiu militar de forţare a râului Nistru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.