Tudor Chirilă, la protestul din Piața Universității: “Eu voi fi aici chiar dacă vor fi trei oameni. Sper să nu ni se ia dreptul de a protesta”- VIDEO

 

Artistul Tudor Chirilă și regizorul Stere Gulea s-au alăturat, duminică seara, protestului din Piața Universității din București. Aceștia susțin că în România nu se mai poate vorbi despre stat de drept în adevăratul sens al cuvântului și că incompetența a devenit mai gravă decât corupția.

„Îmi pare rău că s-a pierdut acel momentum de la Ordonanța 13. (…) Eu voi fi aici chiar dacă vor fi 3 oameni. Sper să nu ni se ia dreptul de a protesta. (…) Situația nu se poate remedia decât pe termen lung, dar trebuie să înceapă. O clasă politică curată este un prim pas. Nu avem chestia asta acum. Al doilea pas ar fi ca instituțiile să nu mai fie atât de politizate și numirile în diverse posturi din ministere să nu se mai facă pe criterii politice”, a declarat Tudor Chirilă, potrivit mediafax.ro.

De asemenea, muzicianul și-a exprimat convingerea că Guvernul nu o să ducă la bun sfârșit promisiunile electorale. În plus, artistul nu a pierdut prilejul de a vorbi și despre dosarul fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi.

„Mai e de comentat ce se întâmplă cu Codruța Kovesi? Pare că e țara lui Erdogan. (…) Mie îmi pare rău că oamenii nu se indignează mai mult. Probabil că multă lume e fericită. Poate multă lume e fericită cu felul în care se trăiește acum în România. Trebuie să acceptăm asta. Eu refuz să cred că oamenii pot fi fericiți când văd că sunt conduși de o femeie mai incompetentă decât Elena Ceaușescu. S-a ajuns și aici. (…) Avem o problemă foarte mare. Corupția devine mai puțin importantă decât incompetența acum. Această țară nu mai e guvernată, țara noastră merge din inerție. Nu o să vedem spitalele regionale prea curând, nu o să vedem autostrăzi”, a spus Chirilă, potrivit mediafax.ro.

La rândul său, regizorul Stere Gulea consideră că în țara noastră nu se poate vorbi despre statul de drept.

„Nu mai e democrație, stat de drept, în adevăratul sens al cuvântului.  (…) Totul este la bunul plac al unor oameni care, având o majoritate parlamentară, schimbă de la o zi la alta totul. Că nici ei nu știu ce schimbă, e altă problemă. E clar că e intenție de a scăpa de judecată, de dosare”, a afirmat  Stere Gulea.

Câteva sute de persoane se află, în acest moment, în Piața Universității din Capitală, pentru a protesta față de actuala guvernare și față de măsurile pe care le adoptă, în special cele din domeniul justiției. Protestatarii spun că vor demisia Guvernului Dăncilă.

 

Sursa video: Facebook/Tudor Chirila

Publicată de Tudor Chirilă pe Sâmbătă, 30 martie 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *