Tudorache despre lipsa USR de la consultările de la Cotroceni: Pentru noi, Iohannis e o dezamăgire. Nu avea sens să mergem să anunțe Iohannis anunţa alianţa FSN

Europarlamentarul USR Dragoş Tudorache susţine că preşedintele Klaus Iohannis ar fi trebuit să intervină de la bun început în criza din coaliţie, în condiţiile în care guvernul PNL-USR-UDMR a fost construit cu girul său. Tudorache crede că vinovaţi pentru ruperea coaliţiei sunt Klaus Iohannis, Florin Cîţu, dar şi Ludovic Orban.

“Pentru noi, Klaus Iohannis este o dezamăgire pentru felul în care şi-a înţeles şi exercitat rolul instituţional şi constituţional în stat. El ar fi trebuit să intervină în aceasta criză de la bun început, era rolul său să asigure echilibru. Coaliţia PNL-USR-UDMR se făcuse cu girul său, în prezenţa sa. Acum, să ne invite la aşa-zise consultări, care de fapt erau momentul pentru a anunţa noua alianţă FSN, am considerat că nu avea sens să participăm”, a declarat Dragoş Tudorache, la Strasbourg, pentru news.ro.

Întrebat pe cine consideră vinovat pentru ruperea coaliţiei de guvernare, Tudorache a răspuns: “Vinovat e un mod de a înţelege politica, pe care unii vor să-l practice în continuare, iar noi nu mai vrem să-l practicăm. Noi, la USR, am vrut altceva, am avut alte aşteptări de la coaliţie. Responsabil pentru destrămarea coaliţiei este şi preşedintele Iohannis, şi Cîţu, şi Orban, care a fost şi el o bună parte din această guvernare girantul politic al PNL”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *