Tudorache: PSD încearcă să politizeze toate posturile de conducere din Poliție

Fostul ministru al Internelor din Guvernul Cioloș, îl acuză într-o postare publicată vineri, pe Facebook, pe ministrul Mihai Fifor de politizarea funcțiilor de conducere din Poliție.

„PSD vrea să limiteze durata mandatelor șefilor din Poliție sub pretextul responsabilizării. Introducerea unor mandate fixe pentru funcțiile de conducere din inspectoratele județene nu va duce decât la politizarea lor, riscul fiind ca aceste mandate să se alinieze cu ciclul politic al unei guvernări.”, a scris, citat de Digi24, Dragoș Tudorache.

Acesta susține că o reformă adevarată poate fi făcută doar prin organizarea unor concursuri corecte pentru ocuparea posturilor de conducere.

„Dacă domnul Fifor dorește reformă adevarată, să facă imediat concursuri corecte pentru ocuparea tuturor posturilor de conducere din inspectoratele care sunt acum conduse de șefi împuterniciți în funcție și să aducă profesioniști, nu pile și slugi politice. Dacă nu știe ce să facă mai departe, să se uite pe Strategia de Resurse Umane pe care am lăsat-o în Minister în 2016, pusă la punct cu ajutorul specialiștilor din cadrul instituției și cu cel al reprezentanților de sindicat.”, a mai scris Tudorache.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *