Tudorel, chemat, luni, la raport de Dăncilă. Premierul îi cere o analiză ce trebuia făcută înainte de recursul compensatoriu, nu după

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, este chemat, luni, de Dăncilă, la raport. Premierul vrea o analiză cu privire la recursul compensatoriu și efectele sale, analiză pe care ar fi trebuit să o ceară înainte să-l promulge, nu după, pentru că este tardiv. De asemenea, Dăncilă îi cere lui Toader să-i prezinte și propunerile legislative pe care acesta le are.

„Vom face o analiză generală a dinamicii fenomenului infracțional, o nouă evaluare a datelor statistice ale ANP, vom analiza cauzalitatea, structura, consecințele faptelor comise de către beneficiarii legii. Luni vom avea o întrevedere cu doamna premier, îi voi prezenta rezultatele, propunerile legislative care pot fi luate”, a declarat Tudorel Toader, într-o declarație de presă susținută, miercuri, la Ministerul Justiției.

Și, ca să nu mai existe niciun dubiu că Tudorel visează, acesta a declarat presei că fenomenul infracțional este mai scăzut decât în anii anteriori. În replică, procurorul general Augustin Lazăr susține că trebuia făcut un studiu de impact privind recursul compensatoriu în urmă cu 2 ani și că se observă un grad de agresivitate la care au contribuit cei care au fost eliberați, parchetele fiind în situația de a depune din nou eforturi pentru a-i prinde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *