Tudorel încerarcă să justifice atacul la adresa procurorului general: decizia de evaluare nu a venit din senin

Ministrul Justiției Tudorel Toader a declareat luni că decizia de evaluare a procurorului general Augusitn Lazăr nu a venit din senin  și a susținut că a observat o îndepărtare progresivă a activității Ministerului Public de rolul său constituțional. El a precizat că va prezenta rezultatul evaluării în maxim 30 de zile.
”Decizia de demarare a procedurii de evaluare a procurorului general nu a venit nici din senin, nici circumstanțial. Am observat de-a lungul timpului și dvs cum Ministerul Public s-a îndepărtat treptat, treptat de la rolul constituțional. Eu am observat cum activitatea Ministerului Public s-a îndepărtat progresiv de la rolul de garantare a drepturilor și libertăților omului. Criteriile (de evaluare-n. red) sunt cele din lege, în maxim 30 de zile voi prezenta rezultatul. Nu spun acum că va fi pozitiv sau negativ. Voi face o radiografie și voi trage o concluzie”, a declarat Toader.
Toader a adăugat: ”Am spus că vine o vreme când fiecare este evaluat, nu fac decât să pun în aplicare ce spuneam atunci”.
Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat, comentând evaluarea sa de către ministrul justiției pe fondul disputei privind protocolul cu SRI, că scopul acestui „joc ilegal” îl reprezintă destabilizarea Ministerului Public. El a mai spus că ministrul s-a lăsat manipulat de această ”temă falsă”.

„Toată lumea să se oprească din anchetele care sunt şi să înceapă să facă pronosticuri: ‘Mai avem, nu mai avem conducere? Ce să facem în continuare? Să ne orientăm de unde bate vântul…’ Aşa se speră. Lucrurile acestea manipulatorii sunt foarte sensibile şi cam acolo duc. Or, eu doresc să vă asigur că Ministerul Public este o instituţie foarte bine organizată, cu nişte oameni conştienţi, care în niciun caz nu se lasă impresionaţi de aceste lucruri. Ministerul Public este alcătuit din profesionişti care au absolvit Institutul Naţional al Magistraturii, nu din târâie brâu. Oameni foarte acasă în profesiunea lor şi care îşi vor face datoria în continuare, vor apăra ordinea publică în România, vor reprezenta interesele generale ale societăţii şi vor apăra drepturile fundamentale ale cetăţenilor”, a afirmat procurorul general.

Sâmbătă, ministrul Justiției a anunțat că va demara procedura de avlaure a procurorului genral în contextul în care procurorii verifică cum au ajuns documente clasigicate la Vâlcov, dar și modul în care au acționat jandarmii împotriva demonstranților pe 10 august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *