Tudorel poate răsufla ușurat, Parchetul General a clasat dosarul în care era cercetat pentru că s-a făcut singur notar

Procurorii Parchetului General au dispus clasarea dosarului de urmărire penală in rem prin care se verifica modul în care ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a cerut să fie admis în Uniunea Notarilor. Dosarul a fost clasat pentru că fapta nu e prevăzută de legea penală, transmite Mediafax.

Procurorii Parchetului General au clasat dosarul deschis în urma unui denunţ privind modul în care ministrul Tudorel Toader a cerut să fie admis în Uniunea Notarilor Publici, au precizat, pentru Mediafax, reprezentanţii instituţiei. Dosarul a fost clasat pentru că fapta nu este prevăzută de legea penală sau nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege.

Dosarul a fost deschis în urma unui denunţ ce viza infracţiunile abuz în serviciu şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unei persoane. Procurorii Parchetului General au început urmărirea penală in rem la începutul lunii septembrie.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus, după ce a aflat că Parchetul General a deschis dosar penal in rem pentru că a cerut să fie admis în Uniunea Notarilor, că a făcut această solicitare în baza legii şi că demersul său este „valorificarea unui drept fără marjă de apreciere”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *