Tudorel recită poezia PSD: Sunt nefireşti aceste protocoale

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat luni, referindu-se la protocoalele de cooperare dintre instituţii din Justiţie şi SRI, că acestea sunt „nefireşti”, precizând că există suficiente legi în baza cărora să fie aplicată norma juridică, relatează Agerpres. Întrebat însă dacă acestea sunt ilegale, Toader a spus că „nu ministrul Justiţiei stabileşte legalitatea sau nelegalitatea unui act”.

 

”Sunt nefireşti aceste protocoale. Avem o Constituţie, avem legile, Codul de procedură penală, avem ştiinţă de carte. Este suficient să le interpretăm, să le aplicăm corect. (…) N-am citit scrisoarea (…) şi ca urmare nu pot da un răspuns înainte de a vedea conţinutul. (…) Nu e nimic nou în sensul că respectivele protocoale sunt absolut nefireşti, că avem Constituţie, că avem legi suficiente, clare, de natură să interpretăm, să aplicăm norma juridică”, a declarat Tudorel Toader, întrebat cum comentează scrisoarea care ar fi fost transmisă preşedintelui Klaus Iohannis şi altor oficiali români de către Rudolph Giuliani, în care s-ar solicita verificarea protocoalelor încheiate între Parchetul General şi SRI.
Totodată, întrebat dacă crede că sunt ilegale aceste protocoale, Toader a răspuns: „Nu ministrul Justiţiei stabileşte legalitatea sau nelegalitatea unui act”.
Toader a anunțat sâmbătă că va declanșa evaluarea procurorului general, Augustin Lazăr, după ce Parchetul General a anunțat că are în lucru un dosar referitor la informațiile clasificate publicate de Darius Vâlcov. În plus, procurorii cercetează și modul în care jandarmii au intervenit împotriva manifestanților pe 10 august, peste 450 de persoane fiind rănite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *