Tudorel Toader a declașat oficial operațiune de înlocuire a lui Augustin Lazăr

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, caută un nou procuror general! Ministerul a anunțat începerea procedurilor de selecție pentru funcția deținută în acest moment de Augustin Lazăr, întrucât mandatul acestuia expiră pe 27 aprilie. Înscrierile au loc până pe 28 martie, candidații care au dosarul complet vor susține un interviu în perioada 3-4 aprilie, iar pe 5 aprilie ar trebui deja să fie anunțat noul procuror general al României.

Candidații pot depune cereri de înscriere, până pe 28 martie, ora 17:30 la Direcția resurse umane din Ministerul Justiției, se arată într-un comunicat al Ministerului Justiției.

Pe 29 martie va fi publicată lista celor care îndeplinesc condițiile legale de participare la selecție și programarea interviului. Cei care trec de această etapă vor susține un interviu în perioada 3-4 aprilie. Audierea candidaților va fi transmisă în direct, audiovideo, pe pagina de Internet a Ministerului Justiției, dar va fi și înregistrată și publicată pe site-ul ministerului.

Rezultatele vor fi publicate pe 5 aprilie. Mai departe, propunerea ministrului justiției va fi înaintată Secției pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, în vederea obținerii avizului urmând ca, după obținerea acestuia, ministrul Justiției să înainteze propunerea Președintelui României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *