Tudorel Toader a semnat! Elena Udrea va fi eliberată, probabil, luni

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţat că a semnat documentele necesare eliberării Elenei Udrea din Penitenciarul din Costa Rica, unde se află închisă din data de 3 octombrie, în urma solicitării de extrădare formulate de autorităţile de la Bucureşti.

„Acum documentele au ajuns la Ministerul Justiţiei şi au fost semnate. Imediat procedăm la traducere, apostilare şi transmitere”, a spus Tudorel Toader, la România TV.

Măsura a fost luată după ce, vineri, Tribunalul Bucureşti a decis revocarea cererilor de extrădare din Costa Rica pentru Elena Udrea şi Alina Bica având în vedere suspendarea executării pedepselor pentru cele două de un complet de cinci judecători de la ICCJ. Decizia nu a fost contestată, astfel că ministrul Justiţiei a semnat documentele.

ICCJ a suspendat executarea pedepsei în cazul Elenei Udrea, în dosarul „Gala Bute”, în care a fost condamnată la 6 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu.

Deciziile instanţelor sunt consecinţa hotărârii CCR prin care constituirea completurilor de 5 judecători de la instanţa supremă a fost declarată nelegală.

Udrea şi Bica se află în detenţie în Costa Rica din 3 octombrie.

Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a declarat, sâmbătă, pentru mediafax.ro, că fostul ministru al Dezvoltării va fi eliberat probabil luni din arestul din Costa Rica, având în vedere că Tudorel Toader a semnat sâmbătă toate actele necesare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *