Tudorel Toader, Acuzat Că A dat Un Ordin Ilegal!

Sindicaliștii din Penitenciare cer din nou anchetarea ministrului Justiției, Tudorel Toader, pentru ilegalități la plata orelor suplimentare pentru angajații din penitenciare.
Ieri, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor a depus la Parchetul General o nouă plângere penală împotriva ministrului Justiției pentru abuz in serviciu faptă pentru care acesta riscă o pedeapsă de până la 7 ani de închisoare.

Tudorel Toader, este acuzat că abuziv, a emis, la 10 iulie 2018, Ordinul 2721 prin care cauzează prejudicii lunare de aproximativ 1,2 milioane lei angajaților din penitenciare, în ciuda faptului că sindicaliștii din Penitenciare l-au avertizat în scris și cu prilejul dezbaterilor organizate la Ministerul Justiției cu privire la această ilegalitate.

Concret, prin art. 13, alin. 2 din Ordinului ministrului justiției nr. 2721/C/10.07.2018, ministrul Toader interzice în mod ilegal plata a peste jumătate din orele suplimentare nerecuperate sub pretextul că s-ar plăti deja o majorare pentru lucrul în zile de repaus săptămânal, deși legea prevede în mod expres că aceste două drepturi se aplică distinct.

Sindicaliștii mai arată că prejudiciului de 1,2 milioane de lei lunar cauzat angajaților din penitenciare prin această dispoziție ilegală i se adaugă restanțe de peste 45 milioane lei, aferente orelor suplimentare nerecuperate și neplătite în ultimii 2 ani. Urmare a acțiunilor abuzive ale ministrului Justiției, Statul Român va fi obligat la plata acestora, în paralel cu plângerea penală fiind deschisă și o acțiune în justiție pentru anularea ordinului ilegal. În plus, sindicaliștii cer demiterea ministrului Justiției.

Acesta este al doilea dosar penal împotriva lui Toader. Într-un alt dosar, procurorii au început deja urmărirea penală in rem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.