Tudorel Toader, anunț bombă: Se vor acorda măsuri compensatorii celor condamnați de completurile de 5 judecători

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader,  a anunțat, luni seară, la Antena 3, că Guvernul va adopta prin Ordonanţă de Urgenţă anumite măsuri compensatorii pentru cei care au fost condamnaţi de completurile de 5 judecători de la ÎCCJ, ilegal constituite. Ceea ce ar însemna că Elena Udrea, Alina Bica și mulți alții vor beneficia de aceste măsuri.

„În termen scurt vom veni cu măsuri compensatorii pentru cei care au pierdut termenul de contestaţie în anulare”, a declarat Toader la Antena 3.

Potrivit deciziei CCR prin care s-a constatat nelegala compunere a completurilor de 5 judecători de la ÎCCJ, începând cu anul 2014, persoanele condamnate definitiv au putut formula contestaţie în anulare, dacă se aflau în termenul de 30 de zile de la comunicarea motivării sentinţei. Astfel, cei care au fost condamnaţi de completuri nelegal constituite şi au ieşit din termenul contestaţiei în anulare nu au beneficiat de măsuri compensatorii, deşi nelegala compunere a completului este motiv de nulitate absolută a hotărârilor judecătoreşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *