Tudorel Toader DINAMITEAZĂ liderii europeni de dragul lui Dragnea: Să-și respecte competențele!

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a lansat un apel, astăzi, în urma îngrijorărilor exprimate de președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, dar și de alți lideri europeni, printre care Frans Timmermans și Manfred Weber, cu privire la sistemul judiciar din România. Oficialii europeni s-au declarat îngrijorați de situația din România.

„De dată recentă, ca și dumneavoastră, văd și eu, cum oficiali europeni își exprimă îngrijorări, dar îngrijorările sunt exprimate cu caracter preventiv, însă cu un puternic potențial electoral. Ca ministru al Justiției, formulez o simplă și respectuoasă solicitare, pe care în plan național am repetat-o de foarte multe ori, și anume să ne respectăm competențele, fie ele și partajate, să ne respectăm demnitatea și specificul național”, a spus Tudorel Toader într-o declarație de presă la sediul Ministerului Justiției.

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani a anunţat la începutul sesiunii plenare, că Parlamentul European o susţine pe Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror şef european, după ce s-a declarat îngrijorat de punerea sub control judiciar a acesteia. Guvernul de la București nu o susține pe Laura Codruța Kovesi la funcția de procuror șef european.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *