Toader îl sfidează pe magistrați și modifică OUG 7 cum vrea Savonea

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, se încăpățânează să nu cedeze pe subiectul OUG 7, în ciuda protestelor de stradă și a celor din Justiție. Mai mult, el a declarat, joi seara, la Antena 3, că vineriva trimite draftul de OUG la CSM, urmând ca ulterior să fie adoptată de Guvern.

”În primul rând, am convingerea faptului că magistrații cunosc legea, cunosc condițiile în care își pot manifesta nemulțumirile.

La Ministerul Justiției a fost elaborat proiectul de OUG. Proiectul a fost elaborat în sensul celor discutate de doamna premier cu șefa CSM și a reprezentanților asociațiilor de magistrați din România, dar și cu reprezentanții Secției speciale.

Modificările se referă la abrogarea articolului 54 și se revine la prevederea anterioară că doar procurorii pot deveni procurori de rang înalt și avizul consultativ este dat de secția de procurori a CSM.  De asemenea, se rezolvă problema diferențelor salariale pentru IT-iști. Se vor recupera diferențele salariale, pentru că toți prestează muncă în folosul sistemului

Se elimină două necorelări legislative referitoare la competențele Inspecției Judiciare.

Mâine voi fi în țară, voi prezenta doamnei prim-ministru proiectul de OUG, îl voi trimite la CSM pentru avizul consultativ, iar în ceea ce privește modificările ce țin de oportunitatea politică a reglementării aceste decizii sunt luate de liderii coaliției de guvernare.”, a declarat Tudorel Toader.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *