Tudorel Toader zice că nu a semnat memorandum cu CSM iar OUG pentru desemnarea procurorului european este…”soft”

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, căruia magistrații îi cer demisia, și protestează în stradă împotriva Ordonanțelor pe Legile Justiție, a declarat, luni, că urmează a se institui un mecanism de dialog pentru ca proiectele propuse de Guvern să ajungă la CSM cu cinci zile înainte pentru a fi analizate. El a mai precizat că, în acest sens, urmează a fi semnat un memorandum.

Luni seara, la România TV, ministrul Justiției  a declarat, altceva, semn că ori a uitat ce a spus la prânz, ori a primit alte ordine: ”Eu nu i-aș spune mega-scandal. Și-au exprimat preocupare, îngrijoarea, că e la modă. Dar, nu despre ambele OUG, ci doar despre OUG 7. OUG referitoare la desemnarea procurorului european e soft, arată cine poate fi, acolo nu e loc de interpretare, apreciere, controverse.

Noi nu am negociat, azi nu am semnat niciun memorandum. Dar, nu e nevoie de așa ceva ca să avem dovada că am discutat și am decis ceva. Toți cei prezenți acolo au apreciat soluțiile la care am ajuns. Eu cred că se vor adresa sistemului și sistemul va reacționa pe această linie. Nu știu ce va face un judecător sau un procuror.

Dacă abrogam toată OUG, abrogam și soluția la INM. Vrea sistemul așa ceva?”, a mai precizat Tudorel Toader.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.