Tudose îl ia la mișto pe Dragnea: Dacă ar trăi în lumea reală, ar şti că vitaminele nu se iau de nebun

Fostul premier Mihai Tudose, recent demisionat din PSD şi înscris în Pro România, a declarat, despre propunerea lui Liviu Dragnea de a tăia in bugetul serviciilor în favoarea Sănătăţii, că „dacă ar trăi în lumea reală, ar şti că vitaminele nu se iau de nebun” şi că este „mârşăvie să o tot lungeşti”.

„Pe celebra propunere cu vitamina D, dacă ar trăi în lumea reală, ar şti că pe de-o parte, vitaminele nu se iau de nebun, ci pe bază de prescripţie, doi, vitaminele oricum sunt gratuite pentru copii. (…)În primul rând v-aş întreba care buget? Unul dintre motivele deciziei pe care am luat-o este bătaia de joc la adresa ţării. Suntem în februarie. Eu înţeleg că este o mare mârşăvie să o tot lungeşti ca ţara să funcţioneze în fiecare lună cu o doisprezecime din buget. Bugetul pe care l-am făcut eu în 2017, a fost un buget bun, a funcţionat în 2018, în pofida modului în care a fost guvernată. Dar să aplici acum, cu toate creşterile care sunt la energie, la salarii, la salariul minim, la cheltuielile de personal, să ţii ţara în acest sistem de tot aplicăm bugetul de anul trecut ca să ajungi în situaţia în care să ajungi să vii cu un buget care este un dezastru, după cum am văzut schiţa”, a declarat, Mihai Tudose, luni, la Parlament, citat de Mediafax.

Tudose susţine că dacă proiectul de buget ar fi votat astăzi (luni – n.r.), autorităţile locale nu l-ar avea gata nici în martie.

„Nu înţeleg (amânarea – n.r.), suntem în februarie. Dacă el ar fi gata astăzi, votat în plen, în luna martie autorităţile locale tot nu l-ar avea gata. Deci orice zi de azi pe mâine înseamnă că bugetul ajunge la autorităţile locale prin aprilie. Dacă vi se pare că asta înseamnă grijă faţă de ţară, plus vitamina D.”, a adăugat Mihai Tudose.

Guvernul ar putea amâna, pentru vineri, adoptarea bugetului pentru 2019. Premierul Viorica Dăncilă anunţa că vor fi făcute toate eforturile ca bugetul să fie adoptat, marţi, de Executiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *