Tupeu 2018. Condamnat la 8 Ani Vrea Ordonaţă Pentru Graţiere!

Culma tupeului ! Fostul primar din Slatina şi actual consilier al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, condamnat în primă instanţă la 8 ani de închisoare, este de acord cu amnistierea și grațierea unor fapte penale. „Un moment zero în anul centenar, potrivit pentru toată lumea”, a spus consilierul premierului Viorica Dăncilă, la un post TV, întrebat dacă Guvernul pregăteşte o Ordonanţă de Urgenţă privind aministierea şi graţierea unor fapte penale.
„Moment zero în anul Centenar este un moment potrivit pentru toată lumea, pentru că în acel moment zero poate se vor putea spune multe lucruri, care poate astăzi nu se pot spune. Asta e părerea mea, separat de cea de consilier de stat”, a declarat Darius Vâlcov, întrebat dacă Guvernul pregăteşte o Ordonanţă de Urgenţă privind aministierea şi graţierea unor fapte penale. Vâlcov a mai precizat însă că o astfel de decizie depinde exclusiv de premierul Viorica Dăncilă.

Executivul ar putea adopta astăzi o Ordonanţă de Urgenţă privind amnistia şi graţierea, act normativ care, conform unor surse politice, este foarte dorit de Liviu Dragnea, dar împotriva căruia ar fi reprezentaţii ALDE, inclusiv ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. De altfel, în această dimineaţă când a venit la Ministrerul Justiţiei, Tudorel Toader a spus că nu cunoaşte nicio intenţie a Guvernului de a daun astfel de act normativ. La şedinţa de Guvern ar putea merge şi preşedintele Klaus Iohannis ca urmare a apelului făcut de societatea civilă care i-a cerut preşedintelui să oprească o eventuală OUG în acest sens. De altfel, preşedintele a mai participat la o şedinţă de Guvern în urmă cu un an şi jumătate când reprezentanţii Executivului forţau deja celebra Ordonanţă 13. Şedinţa de Guvern urmează să înceapă la ora 12.00.

În ultimele zile, problema unei Ordonanţe de Guvern care să-i scape de dosare pe mulţi politicieni a fost pusă tot mai ardent în ciuda infirmărilor făcute de PSD. Astăzi, în faţa Guvernului sunt programate şi o serie de proteste care să oprească o eventuală „albire” a celor cu probleme penale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *