Tupeu. Chiar dacă a dat-o în bară cu manualul de Geografie, ministrul Educației se declară satisfăcut de activitatea sa

 

 

Ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, a declarat, luni, în cadrul cuvântului de deschidere a anului universitar 2018-2019, de la Universitatea Politehnică București, că este mulţumit de activitatea pe care o are la MEN. El a precizat că își va prezenta realizările într-un raportl de activitate pe care deja l-a prezentat premierului Dăncilă, iar acum îl va posta și pe site-ul ministerului.

“Aproximativ 5% din volumul de manuale se mai realizează, în special sunt manuale pentru elevii care studiază în limbile minorităţilor naţionale. Avem 26 de titluri noi anul acesta. Contractul (n.r. – cu Editura Didactică şi Pedagocică) este până la finalul acestei luni”, a precizat ministrul Educaţiei Naţionale.

Valentin Popa a recunoscut că manualul de Geografie pentru clasa a VI-a a fost o greșeală și a menționat că este prima dată când cineva va plăti pentru greșelile făcute, respectiv Editura Didactice și Pedagogică, pe banii căreia va fi retipărit.

“ Sunt sigur că de acum Ministerul Educaţiei Naţionale va avea o clauză contractuală în acest sens indiferent de editura care va furniza manualele. Acest duş rece a fost bun pentru autori, pentru evaluatori şi pentru editură”, a mai spusValentin Popa.

El a mai precizat că nu se teme de remaniere pentru că, în opinia sa, nu există motive, deoarece și-a făcut bine treaba.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *