TUPEU. PSD: Încetaţi cu politizarea anchetei penale împotriva lui Kovesi

PSD, partidul care urlă de ani de zile că anchetarea membrilor săi este o acțiune politică, a ajuns să ceară public ca ancheta în cazul Kovesi să nu fie politizată. De fapt, problema PSD este că încearcă să protejeze Secția pentru anchetarea magistraților a cărei înființare a fost contestată de toate organismele internaționale.

„Cei care contestă integritatea noii Secţii de investigare a magistraţilor contestă de fapt integritatea întregului sistem de Justiţie din România. Noua Secţie este formată din procurorii care deja existau în sistemul judiciar. Ei au fost selectaţi şi numiţi de magistraţii din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii – organism independent de influenţele politice. Deci dacă procurorii noii Secţii nu sunt în regulă, atunci nimic din ce s-a întâmplat în sistemul nostru de justiţie nu a fost în regulă. Încetaţi politizarea anchetei penale împotriva doamnei Kovesi! Lăsaţi probele să vorbească! Dacă d-na Kovesi este nevinovată, lăsaţi-o să demonstreze acest lucru în faţa instanţei de judecată!”, au precizat social-democraţii pe pagina de Facebook a PSD, ciată de Mediafax.

Reacţia PSD vine în contextul în care liderul PNL Ludovic Orban a declarat că nu crede că este o coincidenţă faptul că Laura Codruţa Kovesi are calitatea de suspect într-un dosar, sub acuzaţia de abuz în serviciu şi mărturie mincinoasă, acţiunea fiind comandată politic, în contextul în care aceasta e în procedura pentru şefia Parchetului European.

Preşedintele liberal a mai spus că PNL a fost împotriva înfiinţării aceste Secţii de investigare a infracţiunilor din Justiţie „care este practic sluga politicului, sluga infractorilor din PSD-ALDE, care execută comenzi şi care încearcă să îngenuncheze orice magistrat independent care încearcă să îşi exercite profesia şi care îi deranjează pe cei care se află astăzi la putere”.

„Nu cred în coincidenţe şi mi se pare scandalos faptul că această nou înfiinţată Secţie, care practic a fost creată de actuala putere, de Dragnea, de Tăriceanu doar cu scopul de a intimida magistraţii independenţi să comită o asemenea agresiune împotriva unui magistrat român care este implicat într-o procedură de selecţie pentru ocuparea unei funcţii de conducere foarte importantă la nivel european”, a afirimat Orban.

Laura Codruţa Kovesi s-a prezentat, vineri, la audierea de la Secţia pentru anchetarea magistraţilor, la ieşire anunţând că are calitatea de suspect şi că a recuzat doi magistraţi din secţie. După audieri, ea a fost văzută la aeroport, unde a plecat spre Bruxelles. Ancheta este legată de declaraţiile lui Sebastian Ghiţă cu privire la aducerea în ţară a inculpatului Nicolae Popa din Jakarta. Kovesi a declarat, la ieşirea de la audieri că nu a avut o implicare directă în aducerea în ţară a acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.