Tupeu de infractor: Adrian Năstase, condamnat pentru corupţie, cere în instanţă Ordinul Steaua României în grad de Mare Cruce

Fostul premier Adrian Năstase a deschis un proces la Curtea de Apel București, în care cere anularea decretului prin care i-a fost retras Ordinul national Steaua României. Decretul a fost semnat, la finalul anului trecut, de președintele Klaus Iohannis și contrasemnat de actualul premier, Ludovic Orban.

În luna decembrie, Klaus Iohannis a anunțat că va retrage decorațiile tuturor persoanelor care au fost condamnate penal, inclusiv a lui Adrian Năstase, care a primit ordinul Steaua României în grad de Mare Cruce în anul 2002. Fostul premier al României răspunde și spune că gestul președintelui este unul meschin.

Președintele României a fost întrebat dacă va retrage decorația lui Adrian Năstase și a răspuns spunând că va retrage decorațiile tuturor persoanelor care au fost condamnate penal.

„Da. Pot să spun chiar că am decis să retrag toate decorațiile tuturor celor care au condamnări penale și se încadrează în prevederile legii care prevede procedură de retragere a ordinelor naționale. Am demarat efectiv această acțiune și ea va fi finalizată în foarte scurt timp și veți primi lista decretelor prin care retrag aceste ordine”, a spus Klaus Iohannis.

Adrian Năstase a fost prezent la recepția oferită de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, cu ocazia Zilei Naționale de 1 decembrie, fapt intens comentat de opinia publică. Legislația prevede însă că toate persoanele care primesc astfel de distincții sunt invitate la aceste recepții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.