Tupeu de penali! După ce au blocat 5 ani exploatarea gazelor din Marea Neagră, PSD se dă erou. Ciolacu: Întotdeauna PSD trebuie să intervină şi să rezolve problema

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, după votul din plenul Camerei Deputaţilor, pe legea offshore, că întotdeauna PSD trebuie să vină să rezolve problema, şi le-a transmis celor de la USR că au avut o majoritate şi nu au adoptat legea. Liderul PSD a mai precizat că, din momentul în care vom scoate prima moleculă din această investiţie, România va deveni un jucător regional important. ”Restul, cu tot respectul, e cancan”, a spus el, în finalul discursului.

Marcel Ciolacu a afirmat, după vot, că ”nu vrea să se refere la trecutul îndepărtat sau cel mai apropiat, când a existat o majoritate parlamentară pentru a trece această lege şi nu au făcut acest lucru”.

”Îmi pare rău pentru lucrurile majore care se întâmplă în România, întotdeauna PSD trebuie să vină să intervină şi să rezolve problema”, a spus Ciolacu, în aplauzele grupului PSD.

Proiectul legii offshore care a blocat exploatarea gazelor din Marea Neagră a fost depus în toamna lui 2017, când premier era Mihai Tudose, iar ministru al Energiei era Toma Petcu, azi deputat PNL. Tudose a susținut, după ce a fost dat afară de la conducerea Guvernului, că adevăratul autor al legii ar fi fost Mihai Busuioc, un fost subofițer de poliție pe care Dragnea l-a pus secretar general al Guvernului, iar acum este președintele Curții de Conturi. Marcel Ciolacu era vicepremier în guvernul Tudose. Legea a fost adoptată în 2018, când premier era Viorica Dăncilă, iar ministru al Energiei – Anton Anton (ALDE și, ulterior, PSD). Președintele Iohannis a retrimis legea la Parlament, dar majoritatea PSD i-a respins obiecțiile.

Din noiembrie 2019, ministrul responsabil de zona offshore a fost liberalul Virgil Popescu. Guvernul a fost condus de premieri liberali: Ludovic Orban (care însă nu avea majoritate parlamentară), Florin Cîțu și Nicolae Ciucă, în mandatul căruia a fost depus însă proiectul de modificare a legislației.

Noul proiect al legii offshore a fost depus abia la 15 aprilie 2022, la aproape două luni de la invadarea Ucrainei, când întreaga Uniune Europeană discuta despre întreruperea importurilor de gaze din UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.