TUPEU. Editura care a tipărit manualele de Geografie cu greșeli,  laudă colectivul care le-a elaborat

 

 

Editura Didactică și Pedagogică, cea care, în acest an, a făcut-o lată cu manualul de Geografie pentru clasa a VI-a, nu doar că nu își pune cenușă în cap, dar țin și coada sus. Asta și în ciuda faptului că, din acest an, Ministerul Educației nu mai organizează licitaţii pentru manuale, ci toate îi  sunt atribuite ei, deși această decizi  are iz de ilegalitate, fapt întărit și de o decizie a Curții Constituțional.

Așa se face că manualele de Geografie pentru clasa a VI-a au văzut  lumina tiparului cu niște greșeli flagrante în ele și se pare că nimeni nu va plăti pentru asta, iar editura laudă profesionalismul colectivului care le-a elaborat. Mai grav, 148.000 de manuale greşite sunt deja distribuite în ţară

Printr-un comunicat, Editura Didactică şi Pedagogică spune că „există deja tipărite 1.600.000 de exemplare pentru clasa a VI-a (numărul se referă la manualele pentru toate materiile), iar conducerea Ministerului Educației Naționale, precum și cea a Centrului Național de Evaluare și Examinare și cea a Societății Editura Didactică și Pedagogică S.A. își exprimă încrederea că erorile regretabile, de tipul celor din manualul de Geografie, nu sunt recurente”.

 

Cea mai flagrantă eroare din manualul de Geografie pentru clasa a VI-a este confuzia între Drobeta Turnu Severin şi Turnu Măgurele. Municipiul din Mehedinţi a căpătat, pe hartă, titulatura muncipiului din Teleorman, iar Marea Moartă  a luat locul  Mării Roşii. Alte greşeli, relativ minore, dar numeroase, sunt legate de ortografierea unor denumiri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *