Tupeul lui Toader după ce recidiviștii eliberați de el au comis noi crime: Nu eu am dat legea!

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, încearcă să dreagă busuiocul și spune că, de fapt, nu el a dat Legea recursului compensatoriu, act normativ care a dus la eliberarea a peste 10.000 de infractori, dintre care 200 au comis din nou crime, violuri și tâlhării. Acum, Opoziția îi cere demisia, dar și retragerea legii.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, reacţionează după ce i s-a cerut demisia pe fondul efectelor legii recursului compensatoriu. După ce un criminal eliberat anticipat în baza acestei legi a ucis din nou, Toader afirmă că nu a avut nicio implicare în redactarea şi promovarea actului normativ.

„În repetate rânduri, am aratat urmatoarele: ca proiectul de lege a fost initiat de catre guvernarea tehnocrata, faptul ca CSM (in componenta anterioara) l-a avizat si a propus considerarea zilelor ca fiind executate, ca a fost adoptat de parlament, ca a intrat in vigoare la scurt timp dupa ce eu am devenit ministru si ca studiul de impact nu se face dupa ce legea intra in vigoare!”, scrie Tudorel Toader pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *