Tupeul nu are limite! Economia e în HAOS, Teodorovici îi răspunde lui Iohannis: Se erijează într-un fel de avocat al bogaţilor

După ce a aruncat în haos mediul economic, iar Romînia  apierdut, doar din capitalizarea societăților cotate la Bursă peste trei miliarde de euro, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, răspunde criticilor preşedintelui Klaus Iohannis și susține că acesta se comportă precum un fel de avocat al bogaţilor.

„Eu mă aşteptam, dacă domnul preşedinte avea anumite neclarificări sau întrebări, după şedinţa CSAT-ul să fie discutate cu mine, cu doamna prim-ministru, dacă dorea acest lucru şi să clarificăm anumite aspecte, să explicăm poate mai bine şi nu numai”, a spus Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, miercuri, la RomâniaTV, citat de Mediafax, referitor la afirmaţiile preşedintelui Klaus Iohannis, după şedinţa CSAT.

Preşedintele a afirmat că noile taxe impuse printr-o Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului care a fost anunţată marţi vor fi suportate în primul rând de cetăţeni.

„Dânsul a înţeles să iasă în mod public fără niciun fel de discuţii pe această temă şi văd că se erijează într-un fel de avocat al bogaţilor. Ceea ce dânsul susţine, în principal, este ca marile companii din România, indiferent de zona de activitate, să fie, oarecum, protejate. Aş putea să vă dau foarte multe exemple, în care, în România, de ani de zile, este un comportament incorect faţă de cetăţenii acestei ţări, fie că vorbim de bănci, de marile companii pe zona de gaze, energie, comunicaţii şi nu numai. Ceea ce ne dorim noi este să protejăm românii şi nu numai. Dincolo de ceea ce înseamnă transferul acestor taxe către consumatorii finali, veţi vedea şi astăzi, şi mâine, în mai multe intervenţii pe care toţi colegii mei le vor avea, faptul că nu există astfel de creşteri de premise prin care să crească preţul la consumatorul final”, a punctat Teodorovici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *