Turcan cere mediului privat să creasca salariile. Vezi de ce

Ministrul Muncii, Raluca Trcan, cere mediului privat să dea salarii mai mari. Într-o postare făcută vineri seara pe rețelele de socializare, Turcan le sugerează firmelor private să le dea cu 400 până la 800 de lei mai mult angajaților români performanți, pentru a-i determina să nu mai plece în străinătate.

De asemenea, Turcana atras atenția că numărul salariaților plătiți la minim a crescut.

Într-o analiză care pornește de la constatarea că angajatorii se plâng de lipsa forței de muncă, iar în numeroase domenii se apelează la lucrători străini, ministrul Muncii sugerează ca primă soluție ca agenții economici este să ajusteze salariile pe măsura cererii de angajați buni, pentru ca românii să nu mai plece din țară.

Turcan susține că a discutat cu agenți economici și, potrivit estimărilor acestora, sume între 400 și 800 de lei în plus ar face diferența între un lucrător român bun, chiar cu experiență și un lucrător din spațiul non-UE, care, de multe ori, trebuie pregătit pentru acel job.

Ministrul Muncii recunoaște că ar fi un efort pentru firme, dar nu uită să le amintească faptul  că statul le-a ajutat în perioada grea a pandemiei să-și mențină activitatea și locurile de muncă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *