Turcia, alegeri locale. Doi bărbaţi au murit în urma unor violenţe în faţa unei secţii de votare

Doi bărbaţi au murit în urma unor violenţe în faţa unei secţii de votare din estul Turciei, unde se desfăşoară, duminică, alegeri locale, au anunţat autorităţile locale, potrivit AFP.

În faţa secţiei de votare din localitatea Puturge, din provincia Malatya, a izbucnit un scandal în jurul orei 10.00, între două grupuri, iar violenţele s-au soldat cu două decese.

Patru persoane au fost reţinute.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, care a votat la Istanbul, s-a declarat dezolat de vestea celor două decese şi a precizat că s-a deschis o anchetă pentru a se elucida circumstanţele tragediei.

Temel Karamollaoglu, liderul Partidului Fericirii, a notat pe Twitter că bărbaţii care au murit erau membri ai formaţiunii sale. El l-a acuzat pentru atac pe nepotul unui candidat al Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP).

Erdogan l-a sunat pe Karamollaoglu pentru a-i prezenta condoleanţe.

În Esenyurt, în vestul Istanbulului, şapte persoane au fost reţinute după o bătaie între mai mulţi candidaţi pentru postul de muhtar. În Kadikoy, în estul metropolei, un bărbat a fost rănit cu cuţitul.

Duminică, zeci de milioane de turci îşi aleg primarii, consilierii municipali şi şefii de cartier („muhtar”). Scrutinul se anunţă dificil pentru AKP, partidul lui Erdogan, care şi-a aruncat toate forţele în luptă pentru a evita o înfrângere la Ankara sau la Istanbul.

În contextul în care Turcia se confruntă cu prima sa recesiune din ultimii 10 ani, cu o inflaţie record şi şomaj în creştere, acest scrutin are valoare de test pentru Erdogan, care a câştigat toate alegerile de la ajungerea la putere a partidului său, AKP, în 2002.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.