Țuțuianu dă cărțile pe față: eliminarea Olguței Vasilescu din Guvern îi convine lui Dragnea

Eliminarea din Guvern a Olguței Vasilescu „îi convine de minune lui Liviu Dragnea” a declarat Adrian Ţuţuianu, fost membru de marcă al PSD.

„Unu – Era evident pentru cine a urmărit evoluţiile constituţionale şi deciziile CCR faptul că Preşedintele nu putea să ia act de revocarea din funcţie a doi miniştri. Era atât de limpede încât era clar că a fost un gest de răboi politic şi nu o chestiue fundamentată constituţional. Doi – faptul că nu a numit propunerile făcute de prim-ministrul – aici suntem în zona în care preşedintele se poate pronunţa. CCR, prin mai multe decizii, a statuat drepul preşedintelui de a refuza anumite propuneri. Vom vedea care sunt acum argumentele. Că ne-a spus că săptămâna aceasta va aduce argumente”, a declarat Adrian Ţuţuianu, într-o conferinţă de presă susţinută, miercuri, la Târgovişte și citat de Mediafax.

Acesta a adăugat că Olguţa Vasilescu este unul dintre liderii PSD care au o imagine bună, iar preşedintele social-democrat, Liviu Dragnea „nu suportă liderii care au o imagine bună”.

„Trei – faptul că Olguţa Vasilescu nu a fost numită ministrul Transporturilor este o situaţie care îi convine de minune lui Liviu Dragnea. Olguţa Vasilescu, dincolo de simpatiile şi antipatiile dintre mine şi ea, face parte din categoria liderilor PSD cu o imagine bună. Liviu Dragnea nu suportă liderii care au o imagine bună. Şi, atunci, cred că ea a stimulat-o în direcţia plecării de la Ministerul Muncii la Ministerul Transporturilor, luând în calcul faptul că nu va fi validată această propunere de preşedintele Iohannis”, a subliniat Ţuţuianu.

Senatorul a mai spus că, în acest fel, Liviu Dragnea a înlăturat un posibil candidat la preşedinţia României.

„Ca urmare, Olguţa Vasilescu nu mai este în guvern, ceea ce îi convine lui Liviu Dragnea, nu mai este o persoană care să aibă tribună. Totdeauna, dacă ai tribună, poţi să te exprimi mai mult. Nu are nici ministerul, nu are nici vreo funcţie în Parlamentul României, şi în felul acesta, Liviu Dragnea a înlăturat un posibil contestatar sau un posibil candidat la preşedinţia României, aţi văzut că unii deja au comentat pe chestiunea asta. Cu cât vor comenta mai mult, cu atât Olguţa Vasilescu va fi mai marginalizată în PSD”, a explicat Adrian Ţuţuianu.

Întrebat dacă fostul ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a participat la întâlnirile contestatarilor lui Liviu Dragnea, de acum câteva luni, senatorul a spus că nu a avut discuţii cu Olguţa Vasilescu pe subiectul acesta.

„Manda a participat (la întâlnirile puciştilor n.r.)”, a completat Adrian Ţuţuianu.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, pe 4 ianuarie, că va respinge propunerile premierului Viorica Dăncilă pentru ministerele Transporturilor şi Dezvoltării, şi anume, Mircea Drăghici şi Lia Olguţa Vasilescu.

Lia Olguţa Vasilescu a venit cu precizări, duminică pe Facebook, spunând că ea a cerut mutarea la un alt minister, cu riscul asumat de a rămâne fără portofoliu. Fostul ministru al Muncii a adăugat că nu a vorbit nici măcar la telefon cu Liviu Dragnea şi dacă era ceva de reproşat, nu acesta trebuia să o facă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *