Tweet-urile lui Trump, examinate de procurorul special Robert Mueller

Procurorul special Robert Mueller, însărcinat să stabilească dacă a avut loc o complicitate între Rusia şi echipa de campanie a lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale americane din 2016 studiază tweet-urile şefului statului american în cadrul anchetei, scrie The New York Times (NYT).

Echipa lui Robert Mueller încearcă să stabilească dacă aceste mesaje postate pe reţeaua de socializare – multe şi adesea colerice – pot constitui o obstrucţionare a justiţiei, scrie cotidianul, care citează surse ”informate cu privire la acest caz”.

Robert Mueller este interesat de tweet-urile locatarului Casei Albe vizânduu-l pe secretarul Justiţiei Jeff Sessions şi pe succesorul lui Mueller la conducerea poliţiei federale (FBI) James Comey, pe care Trump l-a destituit în mai 2017.

Ancheta lui Mueller încearcă să stabilească dacă demiterea lui James Comey, care ancheta cu privire la amestecul rus în alegerile americane, ţine de o obstrucţionare a justiţiei. Mueller a fost nominalizat după destituirea lui Comey cu scopul să facă lumină în ancheta rusă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *