Twitter a blocat contul Ministerului rus de Externe în limba engleză din 5 august pentru o perioadă de șapte zile

Twitter a blocat contul oficial al Ministerului rus de Externe în limba engleză începând cu 5 august pentru o perioadă de șapte zile, aceasta fiind o încercare de a „închide gura Rusiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

„În noaptea spre 5 august, administrația platformei Twitter a blocat pentru șapte zile contul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei în limba engleză. Motivul îl constituie publicarea unor fragmente dintr-o conferinţă de presă a şefului trupelor de apărare chimică, biologică şi împotriva radiaţiilor din cadrul Forţelor Armate ale Rusiei, general-locotenent Igor Kirillov, despre activitățile biologice militare ale SUA” – a declarat Zaharova, marți, pe canalul său Telegram.

„Această reacţie atât de puternică a fost provocată de postarea noastră cu un citat al Ministerului rus al Apărării despre posibilitatea ca Agenția pentru Dezvoltare Internațională a SUA (USAID) să fi fost implicată în apariția unui nou coronavirus. Este îndoielnic faptul că Twitter are suficientă competență pentru a pune la îndoială concluziile Ministerului Apărării, care sunt bazate pe lucrul cu documente și informaţii proaspete. Este vizibilă încercarea stângace de a ne închide gura” – a spus diplomatul rus.

Maria Zaharova a subliniat că acest tip de sancțiuni sunt aplicate împotriva Rusiei pentru prima dată. „S-a întâmplat să se blocheze tweet-uri personale, dar să închidă, chiar și pentru o săptămână, contul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al uneia dintre principalele țări din lume – asta depăşeşte limita binelui și a răului” – a adăugat ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.