Ucigașul deputatului David Amess e fiul unui fost consilier guvernamental somalez

Cetăţeanul britanic cu origini somaleze în vârstă de 25 de ani arestat în baza legii antiterorism pentru uciderea deputatului David Amess este fiul unui fost consilier pentru relaţiile cu mass-media al unui ex-premier somalez, relatează Reuters.

Amess, în vârstă de 69 de ani, din Partidul Conservator al premierului Boris Johnson, a fost înjunghiat vineri de mai multe ori în timp ce se întâlnea cu alegătorii din circumscripţia sa, într-o biserică din Leigh-on-Sea.

Poliţia susţine că a arestat un britanic de 25 de ani la locul atacului sub suspiciunea de crimă şi afirmă că se crede că acesta a acţionat singur. Numele suspectului nu a fost divulgat, dar poliţia s-a folosit de prerogative suplimentare în baza legii antiterorism pentru a-l reţine pe suspect până la 22 octombrie.

O sursă britanică apropiată de investigaţie a declarat că suspectul reţinut este Ali Harbi Ali, un cetăţean britanic.

Harbi Ali Kullane, tatăl lui Ali Harbi Ali, a declarat pentru The Sunday Times că fiul său a fost arestat în legătură cu uciderea deputatului Amess.

„În acest moment trecem printr-o situaţie oribilă şi fără precedent”, a declarat Harbi Ali Kullane, fost consilier al lui Hassan Ali Khaire, ex-premier somalez, pentru Reuters într-un e-mail.

„Din cauza investigaţiei în stadiu incipient sunt obligat să nu vorbesc despre acest lucru”, a mai spus Harbi Ali Kullane, care este fost director al departamentului pentru media şi comunicare al guvernului somalez.

Potrivit Reuters, poliţia britanică căuta duminică o adresă din nordul Londrei legată de Ali Harbi Ali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *