Ucraina. Procurorul General cere verificarea averii Iuliei Timoşenko, rivala lui Poroșenko la prezidențiale

Procurorul General al Ucrainei, Iuri Luţenko, a anunţat, vineri, că a decis să transmită Procuraturii Specializate Anticorupție o sesizare privind o posibilă infracțiune comisă de fostul premier Iulia Timoşenko, unul dintre candidaţii la alegerile prezidenţiale care vor avea loc în Ucraina pe 31 martie 2019.

Potrivit ziarului „Ukrainska Pravda”, serviciul de presă al Procuraturii Generale de la Kiev a precizat că, pe 14 februarie, procurorul general ucrainean a fost sesizat că în legătură cu „posibila îmbogățire ilegală” a Iuliei Timoşenko, dar şi cu privire la menţiuni false în declaraţia de avere a acesteia.

Parchetul General menţionează că astfel de infracţiuni pot fi investigate doar de către Biroul Naţional Anticorupţie, în timp ce Procuratura Specializată Anticorupție poate să monitorizeze cazul.

Amintim că potrivit ultimelor trei sondaje realizate în ianuarie, printre alegătorii din Ucraina, cot la cot cu Iulia Timoşenko este Petro Poroșenco, iar lider ar fi Volodimir Zelenski (40 de ani), un actor de comedie şi organizator de spectacole de divertisment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *