Ucrainenii au rămas uimiți de ce au găsit la moșia oligarhului pro-rus Viktor Medvedciuk, prieten apropiat al lui Vladimir Putin VIDEO

În timp ce oligarhul ucrainean Viktor Medvedciuk era în arest la domiciliu, el își renova palatul de lângă Kiev, lângă pitorescul Pușa-Vodiția.

Jurnaliștii de la publicația ucraineană Slidstvo.Info au vizitat palatul neterminat al politicianului și cumătrului lui Putin, Viktor Medvedciuk, de lângă Pușa-Vodiția, care acum este ocupat de activiști, și au văzut acolo picturi valoroase, portrete în rame „aurii”, zeci de haine de blană, pălării și rochii, precum și arme.

Dar ce-a mai mare uimire a  fost pentru jurnalişti când au găsit un tren de lux pe teritoriul moşiei lui Viktor Medvedciuk, pe care l-a ascuns sub o plasă de camuflaj verde, relatează Slidstva.Info.

Potrivit informațiilor primite de la un martor care a fost implicat în asamblarea trenului, aceasta i-a fost făcut cadou lui Medvedciuk de soția sa, Oksana Marcenko, de ziua lui. Trrenul a fost asamblat manual după desenele vechilor Pullman, iar lucrările au durat aproape un an, dar martorul nu știe cuantumul exact al costurilor pentru realizarea vagonului restaurant care are și bucătărie.

A fost construită o platformă specială pentru vagonul de tren pe teritoriul moșiei și chiar au fost aduse șine de cale ferată. Stația se numește „Departe”.

Trenul este decorat cu foiță de aur, canapele și scaune din lemn scump și catifea. În interior – lux și ustensile cu steme aurite ale Federației Ruse.

Are o sală principală pentru aproximativ 40 de persoane, precum și mai multe încăperi separate: bucătărie, compartiment VIP și toaletă. La intrare este un bar.

Barul are mai multe pahare cu emblema aurita a Federației Ruse.  A mai fost observată o lampă de masă marca Bronze D’Art Français, modelul se numește „Napoleon lll”. Piciorul este din marmură verde, iar decorul este din aur pur.

Moșia lui Medvedciuk , de peste 2.000 de metri pătrați, urma să aibă peste o sută de camere și o piscină mare, ai cărei pereți erau deja decorați cu plăci de marmură.

În plus, pe teritoriul moșiei lui Medvedciuk există câteva alte case – o casă în stil japonez lângă lac, iar pe de altă parte – o alta, similară cu o cabană de vânătoare.

Viktor Medvedciuk, politician ucrainean având legături strânse cu Vladimir Putin

Politicianul ucrainean de opoziţie Viktor Medvedciuk a fugit, la sfârșitul lunii februarie, din arestul de la domiciliu, după cum anunța un consilier al Ministerului de Interne de la Kiev, Anton Gheraşcenko.

La începutul lunii ianuarie, arestul la domiciliu al lui Viktor Medvedeciuk fusese prelungit pentru încă 60 de zile, potrivit Radio Free Europe.

Viktor Medvedciuk, al cărui partid politic pro-Rusia este al doilea ca mărime în parlamentul de la Kiev, este cetăţean ucrainean, dar are legături strânse cu preşedintele rus Vladimir Putin, cu care obișnuia să își petreacă vacanțele la Marea Neagră. Liderul de la Kremlin este, de altfel, naşul fiicei sale. Tocmai de aceea, de la începutul crizei din Ucraina, numele lui a fost vehiculat ca fiind un potențial înlocuitor al președintelui Volodimir Zelenski preferat de Moscova.

„Relația noastră s-a dezvoltat de-a lungul a 20 de ani”, mărturisea Medvedciuk într-un interviu acordat anul trecut revistei Time. „Nu vreau să spun că exploatez această relație, dar se poate spune că a făcut parte din arsenalul meu politic”, declara el despre legăturile cu Vladimir Putin.

Acuzat de „înaltă trădare” pentru desfăşurarea de afaceri ilicite în peninsula Crimeea anexată de Rusia, dezvăluirea de secrete de stat şi activităţi în favoarea Rusiei, Viktor Medvedciuk fusese plasat în arest la domiciliu din luna mai a anului trecut, într-un dosar pe care-l consideră motivat politic.

Inițial, Medvedciuk a fost vizat de acuzații de trădare într-un caz ce a sporit tensiunile dintre Moscova și Kiev. Apoi, în octombrie, procurorii au anunțat că el este acuzat și de complicitate în finanțarea forțelor separatiste susținute de Rusia în estul Ucrainei.

Anul trecut, Consiliul Național de Securitate al Ucrainei a anunțat sancțiuni împotriva lui Medvedciuk, a soției sale, Oksana Marcenko, și a altor câteva persoane și entități. Activele cuplului au fost înghețate pe o perioadă de trei ani, iar cei doi nu au mai avut voie să facă afaceri în țară.

În februarie 2021, guvernul președintelui Volodimir Zelenski a sancționat, de asemenea, trei posturi de televiziune despre care se crede că sunt deținute de Medvedciuk. Măsura a fost luată la scurt timp după discuțiile dintre secretarul de stat american Antony Blinken și ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba.

Medvedciuk a fost sancționat și de Statele Unite în 2014, pentru subminarea democrației în Ucraina. Sancțiunile au fost legate de o anchetă privind exporturile de cărbune către Rusia din regiunile controlate de separatiști din estul Ucrainei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *