Ucrainenii publică primele imagini cu muniție din România folosită împotriva rușilor

Pe rețelele sociale au apărut imagini cu militari ucraineni care folosesc muniție de artilerie produsă în România. Din imagini ar fi vorba despre obuze de calibrul 122 mm, produse de compania națională Romarm în 2022 și folosite pentru obuzierele autopropulsate 2S1 Gvozdika, aflate în prezent în dotarea armatei ucrainene.

Imaginile, publicate pe site-ul Ukraine Weapons Tracker, care s-a specializat de la începutul invaziei ruse în Ucraina în agregarea tuturor clipurilor și fotografiilor publicate pe internet referitoare la acest conflict, prezintă interiorul unui astfel de obuzier, în care se observă și un proiectil de artilerie „în variantă puternic explozivă și cu fragmentare” românesc.

Acest model de obuz este prezentat pe site-ul Romarm, la capitolul „muniție de artilerie” sub forma „lovitură calibrul 122 mm cu încărcătură completă” sau „cu încărcătură variabilă redusă”.

„ROMARM produce muniție de artilerie calibrul 122mm în varianta explozivă sau de iluminare pentru Howitzer sau D-30”, conform site-ului companiei române de armament.

Ministrul român al Economiei spune că munișia românească nu are simbolurile prezentate în imagini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.