UDMR se distanțează de Liviu Dragnea: Nu se impune demararea procedurii de suspendare a preşedintelui României

Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, a declarat vineri, într-un interviu acordat RFI, că formațiunea politică pe care o reprezintă nu consideră că există motive pentru suspendarea Președintelui României. Prin aceste precizări, UDMR se distanțează, din nou, de PSD și Liviu Dragnea. Anterior, parlamentarii UDMR nu a votat modificarea Codului Penal deși reprezentanții Uniunii au participat activ la lucrările Comisiei Iordache și au susținut propunerile PSD.

”Nu cunoaştem oficial o asemenea intenţie din partea coaliţiei de guvernământ, dar noi am mai spus despre acest subiect că noi credem că nu se impune demararea procedurii de suspendare a preşedintelui României. Nu vedem astăzi acel motiv serios de încălcare gravă a Constituţiei, prevăzut ca şi criteriu pentru această procedură în Constituţia României”, a spus Cseke Attila.

În opinia senatorului UDMR, „este evident că deciziile CCR sunt obligatorii pentru toţi şi produc efecte faţă de toţi”, însă el acuză un vid legislativ în cazul hotărârii CCR privind revocarea lui Kovesi.

”Deci în speţa respectivă, domnul preşedinte Iohannis va trebui să ia o decizie, dar aici avem o problemă de lipsă de reglementare juridică, în sensul în care nu există un termen în care preşedintele republicii să aibă obligaţia de a face ceva legat de o decizie a CCR (…). Noi credem că există un termen rezonabil, care evident, nu e reglementat, dar un termen rezonabil, în care preşedintele Iohannis va trebui să ia o decizie (…). Vedeţi, aici încep interpretările juridice şi n-aş vrea eu să intru în corul acestor interpretatori juridici”, a mai declarat senatorul UDMR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *