UDMR se joacă cu nervii lui Dragnea! Hunor: În acest moment, orice dezbatere pe amnistie şi graţiere e greşită.

Președintele UDMR Kelemen Hunor susține că, în acest moment, o discție despre amnistie și grațiere produce o tensiune inutilă în societate și afirmă cu un astfel de subiect trebuie abandonat. În același timp, Hunor susține că discuțiile trebuie să se concentreze pe protocoalele secrete și să se rezolve această problemă. Optica liverului UDMR vine să confirme informațiile apărute în spațiul public conform cărora PSD nu va da o Ordnanță care să aibă în titulatură cuvintele amnistie și grațiere ci va invoca așa zisele abuzuri pentru a rezolva problemele penale ale lui Dragnea. De asemenea, liderul UDMR lasă o portiță deschisă pentru negocieri cu PSD pe tema amnistiei afirmând că va discuta cu Dragnea când acest act normavtiv va exista, dacă va exista.

”Graţierea intră în politica penală a fiecărui stat, fiecare decide cum dă, cum nu dă. Se stabileşte care sunt infracţiunile unde se poate da şi unde nu. (…) Problema nu e amnistia în sine, ci dacă se poate discuta raţional, transparent ajungându-se la o soluţie tolerată de societatea românească. Eu am zis că aşa ceva nu se poate acum. Poate peste un an, peste doi. În acest moment, ura şi dezbinarea în societatea românească sunt atât de mari, încât, cu o astfel de discuţie faci şi mai rău. Ei spun că domne, avem o problemă cu protocoalele secrete. Eu sunt de acord că avem o problemă, chiar una mare (…) Nu sunt de acord în acest moment să mai introducem un subiect care dezbină societatea şi mai rău”, a liderul UDMR.

Kelemen a susținut că nu se poate pronunța până nu vede textul, dar a adăugat că nu crede că actuala coaliție de guvernare va da actul normativ în cele din urmă.

”Eu nu vreau să discut despre textul acestei OUG, pentru că nu-l cunosc. Dacă se va da, eu nu sunt convins că se va da. Nu intru în speculaţii. Când se va întâmpla, atunci vom analiza şi vom lua o decizie. Când Iliescu l-a graţia pe Miron Cozma, lucrurile au luat o altă turnură în Parlament, ştiu acest lucru şi e de reţinut. Ştiu că probabil şi cea mai light formă de graţiere va crea confuzie şi dezbinare. Repet, în acest moment, orice dezbatere pe amnistie şi graţiere e greşită. Pentru că nu se poate discuta raţional. Orice discuţie despre amnistie şi graţiere ar trebui închisă”, a susținut Kelemen Hunor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *