Udrea bombardează instanţele cu cereri de eliberare

Elena Udrea solicită desființarea sentinței prin care a fost condamnată la 6 ani de închisoare în Dosarul Gala Bute, iar pentru aceasta a depus nu mai puțin de 4 contestații la executare la Înalta Curte de Casație și Justiție, dar și la Tribunalul București.

Elena Udrea a depus pe rolul instanțelor patru contestații la executare, dintre care trei au fost înregistrate la Înalta Curte de Casație și Justiție, iar una la Tribunalul București. Fostul ministru cere desființarea deciziei de condamnare în Dosarul Gala Bute și eliberarea din penitenciar. Fostul ministru dorește desființarea deciziei din 7 aprilie 2022, pronunțată tot într-o cale extraordinară de atac, ceea ce presupune că Elena Udrea contestă rezultatul contestației.

Bombardarea instanțelor cu cereri de contestare, având același obiect, poate face ca dosarul să ajungă, la repartizare, la o instanță care a mai decis în favoarea celor condamnați, iar apoi celelalte cereri sunt retrase. Astfel, se poate evita judecarea de către magistrați care și-au făcut renume de duri, care pronunță pedepse mai aspre sau care resping din principiu cererile, de eliberare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *