Udrea și Bica, rămân în arest, dar NU pot fi extrădate!

Veste bună pentru Elena Udrea și Alina Bica, aflate în arset în Costa Rica! Cererile lor de azil politic vor fi reanalizate, în ciuda faptului că în urmă cu aproape o lună, Comisia de analiză a respins cererea de azil politic în Costa Rica. Instanța a anulat decizia inițială de respingere a cererii de azil înaintate de fostul ministru și ex-șefa DIICOT, astfel că solicitările vor fi reanalizate. Judecătorii au constatat existența unor „vicii serioase” în analizarea cererilor, și nu toate probele depuse de apărare ar fi fost luate în considerare, a afirmat avocata Vanessa Leandro Reyes, citată de semanariouniversidad.com.

Prima decizie de respingere a cererii de azil în cadrul Elenei Udrea și Alinei Bica a fost luată de o comisie, din care fac parte trei miniştri costaricani, cel al Muncii, al Securităţii Naţionale şi de Externe. Potrivit avocatei Leandro Reyes, Tribunalul a constatat „vicii serioase” în analizarea cererii. Astfel, susţine ea, există dovezi pe care cei trei miniştri nu le-au luat în considerare şi nici nu au cerut audierea celor două solicitante de azil.

În urma deciziei tribunalului se va relua analizarea cererii de azil, cu două posibile efecte: respingerea pentru a doua oară a cererii, sau acceptarea ei. Noua decizie a Comisiei va putea de asemenea să fie contestată. În acest moment, după decizia Tribunalului Administrativ de Imigrări de a anula rezoluţia de respingere a azilului politic, Elena Udrea şi Alina Bica nu pot fi extrădate din Costa Rica, ele rămân însă în arest.

Udrea și Bica sunt arestate de pe 2 octombrie când au fost ridicate de pe stradă din San Jose. Elena Udrea are de executat 6 ani în dosarul Gala Bute, iar Bica 4 ani în dosarul lui Adriean Videanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *