UE ar putea interzice accesul ucrainenilor cu pașapoarte ruseşti în ţările membre

Uniunea Europeană studiază posibilitatea de a interzice intrarea pe teritoriul său a cetățenilor Ucrainei care au obţinut pașapoarte ruseşti în urma deciziei preşedintelui Vladimir Putin de a simplifica procedura de acordare a cetăţeniei Rusiei locuitorilor din teritoriile separatiste ale Donbasului.

O informaţie în acest sens a fost difuzată de jurnalistul Rikard Jozwiak, corespondentul Radio Svoboda la Bruxelles. Potrivit acestuia, ambasadorii UE au discutat deja despre subiectul emiterii de pașapoarte ruseşti pentru anumite categorii de cetățeni din estul Ucrainei.

„Diplomaţii au solicitat Comisiei să analizeze posibilitatea de a interzice accesul în pentru cetățenii care deţin astfel de pașapoarte” – a explicat Jozwiak, într-o postare pe Twitter.

De asemenea, ambasadorii UE au analizat posibilitatea de a introducer sancțiuni în legătură cu decizia Rusiei de a simplifica procedura de acordare a cetăţeniei sale ucrainenilor din zonele separatiste. Deocamdată, însă, potrivit jurnalistului, doar şapte state membre ale UE susțin introducerea unor astfel de sancțiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *