UiPath – 120 de milioane de dolari finanțare

Conform TechCrunch start-up ul UiPath, specializat în construcția de roboți software a primit o investiție de 120 de milioane de dolari, mutare care duce firma la o evaluare de peste un miliard de dolari. Este a treia rundă de finanțare pentru români după cea de 30 de milioane de dolari de anul trecut și cea de 2 milioane de dolari de la Earlybird.

UiPath este o companie fondată în Bucureşti în 2015 de românii Daniel Dines şi Marius Tîrcă și care s-a specializat în ultimii ani în cea mai în vogă tehnologie la nivel global – dezvoltarea de roboţi software care automatizează procesele de lucru din companii.

Potrivit surselor publicației americane, investitorii spun că nu au văzut o firmă care să aibă o astfel de creștere, mai ales că prima evaluare a fost de 109 de milioane de dolari.

Runda de investiții va fi folosită pentru creșterea accelerată a business-ului. Pe lângă investitorii de până acum, adică Accel, Credo Ventures și Earlybird, va intra și Kleiner Perkins Caulfield Byers, pe lângă alți investitori de tip venture.

Compania va anunța oficial investiția săptămâna viitoare. start-up.ro poate să confirme că a primit o invitație oficială pentru marți – 07 martie a.c., la o conferință de presă UiPath, unde urmează să fie anunțată “o veste importantă”.

Potrivit TechCrunch, UiPath a depus documentele pentru o investiție Series B în statul american Delaware.

UiPath realizează roboți software prin care poate automatiza procese repetitive din companii. Folosește inteligența artificială pentru acest lucru. Cifrele Grand View Research arată că piața de Robotic Processing Automation va fi de 8,75 miliarde de dolari în 2024, iar Forrester spune că piața va ajunge în 2021 la 2,9 miliarde de dolari.

Ultimele vești despre UiPath au venit pe 22 februarie, când compania a anunțat deschiderea unui birou la Paris și a dat câteva cifre interesante privind parcursul său.

În momentul de față, UiPath are 120.000 de utilizatori în toată lumea și 700 de companii drept clienți. Firma are 500 de angajați în toate birourile și va avea în Franța 50 de angajați până la finalul lui 2018. Creșterea numărului de clienți în 2017 a fost de 611%, iar cifra de afaceri a crescut în 2016-2017 cu 790%.

Sursa foto: www.uipath.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.